Piața Mihai Viteazul Cluj-Napoca

Piața Mihai Viteazul este un târg învechit, între anii 1852 – 1923 devenit Piața Széchenyi (István). Mai apoi, în perioada comunistă, vizitele oficiale ale fostului președinte Nicolae Ceaușescu au avut loc la această piață, un loc de întâlnire și amuzament.

Piața Mihai Viteazul din prezent este unul dintre spațiile și piețele de referință ale orașului Cluj-Napoca. Denumirea pieței provine de la statuia primului conducător Mihai Viteazul, care a reunit vechile provincii istorice ce formează România de azi. Cinema Flori Piersic (În trecut fiind Cinema Republica) se află în spatele statuii, numit în cinstea unuia dintre cei mai renumiți și mai îndrăgiți actori din România.

Curiozități:

Până la începutul secolului al XX-lea, între Piața Unirii actuale și Gară se desfășura conexiunea prin intermediul tramvaielor trase de locomotive. Ele străbăteau Podul Mare și treceau Piața Mihai Viteazul. Statuia regelui Matia Corvin a fost ultimul “călător” expediat de garnitura de tramvaie, o viță regală. Cu ajutorul companiei Elit Bus www.cluj.md, veți putea vizita această atracție turistică.

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md