Locuri frumoase pe care le poți vizita iarna în România alături de echipa Elit Bus

Locuri spectaculoase și impresionante, pe care să le vizitezi iarna in România alături de echipa Elit Bus.

Dacă dorești să profiți de toată splendoarea și entuziasmul oferit de sezonul rece, nu trebuie sa pleci departe. România este locul excellent pentru a descoperi peisaje uimitoare și a trăi experiențe unice. Fie ca este vorba de acivități de sezon, precum schiatul sau de vizitarea orașelor cu târguri de Craciun de basm, Romania îți oferă un șir de destinatii fantastice, unde magia Sărbătorilor de iarna este la ea acasă si pe care le poți alege pentru o vacanță de neuitat.

Mai jos vei descoperi 5 locuri impresionante de explorat iarna in România, locuri care merită sa fie vizitate cel puțin o dată in viață.

Hotelul de Gheata de la Balea

Hotelul de Gheata de la Balea

1. Hotelul de Gheata de la Balea. Vino să vezi și tu Hotelul de geață de la Balea! Costruit în întregime din zăpadă și blocuri de geață, extrase din cel mai mare lac glacial din Munții Făgăraș - Balea Lac, Hotelul de gheață este unul dintre locurile cele mai spectaculoase din România, fiind unicul de acest gen in Europa de Est și chiar situându-se pe poziția a treia în topul celor mai frumoase hoteluri de gheață din Europa, conform clasamentului de pe renumitul blog de turism Fodor’s Travel, acest hotel din inima Făgărașilor cedând pozițiile unu și doi doar destinației Iglu-Dorf Gstaad din Elvetia si stațiunii arctice Kakslauttanen din Finlanda. În fiecare iarnă, din 2005 încoace, în mai puțin de o lună, meșterii, care sunt adevărați artiști ai gheții reușesc să ridice, din blocuri de gheață care ajung până la 70 cm înalțime și cântăresc în jur de 70 kg, un minunat hotel de gheață, spre satisfacția iubitorilor de iarna, recompensă fiind miile de turiști care vin aici anual. Splendidul hotel de gheata iși ateaptă in fiecare an vizitatorii, cei mai norocoși dintre ei având posibilitatea de a se caza chiar in camerele cu paturi sculptate în gheață. Pentru o noapte de cazare la Hotelul de la Balea vei scoate din buzunar de la 440 la 660 lei, cele mai scumpe fiind igluurile, care sunt mai spatioase și pot gazdui întraga familie. Pentru cazare poți opta de asemenea și pentru una dintre pensiunile din Cârțișoara, aflată la doar 30 de kilometri distanta de faimosul hotel! Mai multe opțiuni de tranport gasești pe site-ul companiei Elit Bus aici!

Vatra Dornei România
Vatra Dornei România

2. Vatra Dornei. Ai explorat până acuma locurile frumoase din Valea Prahovei, preferatele pasionaților de ski? Îți dorești să descoperi locuri noi? Vino iarna aceasta la Vatra Dornei! Cu siguranță te vei îndrăgosti de acest loc, unde natura a creat peisaje încântătoare, iar istoria vorbește la orice pas. Tocmai datorită tradițiilor secular, transmise din generație în generație, Vatra Dornei rămâne a fi una dinte destinațiile cele mai recomandate pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în cadrul authentic românesc. Aflată fiind la o altitudine de 800 metri, într - o depresiune, unde fenomenele meteorologice extreme si vânturile puternice sunt foarte rare, stațiunea Vatra Dornei este pe bună dreptate numită “Perla Bucovinei”. Aerul curat, centrele spa cu ape curative, pârtiile de ski și multe alte oferte și activități îți vor crea amintiri, care cu siguranță te vor face să te mai întorci aici. În plus, veși găsi oferte de cazare destul de accesibile. Mai multe informații despre transport în Vatra Dornei gasesti aici!

Sibiu România

3. Sibiu. Ai auzit de faimoasele târguri de Crăciun de la Viena, Praga sau Budapesta? Ei bine, târgul de Crăciun de la Sibiu nu cedează prin nimic acestora, fiind pe departe cel mai frumos târg de Crăciun din România. Vino să experimentezi! Vei ramăne impresionant de feeria de aici, dar si de ospitalitatea localnicilor. Va trebui sa încerci neaparat mâncarea tradițională din zona, în special ciorba de fasole cu afumătură servită în pâine. Pe bune, o sa vrei să mai comanzi! O plimbare pe străduțele pavate din centrul Sibiului, admirând cladirile medievale și picturile impresionante îți vor povesti istoria orașului. Tot aici vei găsi o multime de buticuri cochete si restaurante care de care mai ademenitoare. Mai poți vizita de asemenea Piata Mare, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelica si Muzeul Brukenthal – unele dintre cele mai populare atractii turistice din zona. Rezervați bilete pentru această destinație, puteți face online pe site-ul nostru cluj.md

Munții Apuseni România
Munții Apuseni România

4. Munții Apuseni. Daca ești pasionat de practicarea turismului alpin, Munții Apuseni este locul perfect chiar și pentru cei mai puțin experimentați sau care nu dispun de cel mai profesionist echipament de drumeție. Asta spre deosebire de alți munți din România unde, din cauza ninsorilor abundente, există pericol de avalanșe, aceste zone nefiind recomandate celor pasionați de alpinism și trekking, mai ales celor neexperimentați. Cu zone forestiere întinse, cu satucuri și căsuțe pitorești împrăștiate răzleț prin vai sau pe culme, cu peisaje care îți taie răsuflarea, Muntii Apuseni sunt destinatia perfecta pentru o vacanță de iarnă. Daca vrei un refugiu, departe de zgomotul din orașe, dar și de aglomerația din statiunile mai populate precum Sinaia, Predeal sau Busteni, Munții Apuseni ți-l oferă! Mai multe detalii despre transport în Muntii Apuseni gasesti aici!

Maramureș România
Maramureș România

5. Maramureș. Daca vrei să cunoști și să trăiești o parte din istoria României, alege fără ezitare Maramureșul! Aceasta regiune a țării, unde în multe sate tradițiile seculare fac încă parte din viața de zi cu zi, este cea mai vie lecție de istorie și tradiții. Locuitorii acestei zone au păstrat, într-o măsură uimitoare, cultura, portul și meșteșugurile strămoșilor. Dacă te-ai hotărât să vii aici, vei avea parte de un Crăciun autentic românesc, cu obiceiuri și tradiții, colinde și mâncăruri tradiționale. Mai mult decât atât, te va încânta o plimbare cu mocanița pe Valea Vaserului, vei rămâne impresionat de grandoarea bisericilor din lemn, care sunt parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și, nu în ultimul rând, vei avea ocazia sa intri intr-un altfel de cimitir - Cimitirul Vesel de la Sapanta. Nu ezita să vizitezi aceasta regiune! Transport in Maramureș gasesti aici!

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md