Lacul Chios Cluj-Napoca

Lacul Chios este amplasat în Parcul Central “Simion Barnuțiu” sau Parcul Mare. I se mai spune și – o veritabilă oază de relaxare pentru clujeni. Este unul dintre obiectivele turistice care se află în lista celor care vizitează Clujul, grație companiei Elit Bus www.cluj.md, puteți beneficia de vizita acestui lac.

Acest parc este extins cu o istorie de peste 185 de ani. În anul 2010, a fost notat pe lista monumentelor de istorie din județul Cluj, conceput de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România.

În anul 1865, de către Asociația Parcului a fost înființat acest parc, care-I preluase îngrijirea. Au fost alcătuite aleile, lacul a fost săpat și clădit un pavilion muzical. Asociația de Patinaj a închiriat acest lac în anul 1871, iar în anul 1877 a fost creat un nou pavilion de lemn, amplasat pe insula din mijloc.

Odată ce timpul devine prielnic, lacul se transformă într-un loc perfect pentru promenade cu bărcile puse la dispoziția tuturor vizitatorilor care doresc să se relaxeze.

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md