Basmul din Cluj – Hotelul Melody

Acest hotel, reprezintă cel mai îndrăgit edificiu istoric din urbe, ceea ce nu se obligă splendorii ale aspectului arhitectural, ce cucerește și induce spre omogenitate cu frumoasa “apropiere” din Palatul Bánffy, acest lucru determină spre eleganță, necurmare și veșnicie. Edificiul dat, împreună cu alte lucruri speciale, istorisește basmul prin liniște, idei ilizibile.

Grația și simbolica pentru acest oraș din zilele noastre, edificiul hotelului farmecă inimile și ochii vizitatorilor în timpul promenadelor de zi cu zi prin teritoriul de mijloc din oraș. Prin intermediul companiei de transport Elit Bus , toate acestea pot fi văzute.

Edificiul cu mai multe funcții nobile

Fiind amplasată în Piața Unirii nr. 29, acest edificiu reprezintă panorama citadină din Cluj la a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Până la geneza edificiului, în spațiul respectiv erau aplasate alte două edificii unde activa Biroul Fiscal al Clujului, mai apoi a devenit o berărie, iar alt edificiu era un hotel sub denumirea de “Pannónia”.

Conform unor planificări noi ale arhitecțitor, acest edificiu a fost renovat în 1890, fiind incluse unele adaptări ale întregii totalității, oferindu-i măreție datorită integrării ale edificiilor în una singură cu ajutorul turnului măreț, care este prezentă și la momentul actual.

În acest fel, edificiul s-a modificat în Hotelul Central, fapt care exprimă originea unei durate îndelungate, unde clădirea nu va modifica în mod considerabil practica sa.

În durata între cele doua războaie mondiale, edificiul acestul hotel începe a fi un sediu ale asociației de caritate “Szociális Nóvérek Társasága”, iar al doilea nivel din clădire, va activa capela.

După circumstanțele care au continuat în urma celui de-al Doilea Război Mondial, în edificiul hotelului sublim va activa și un cămin pentru studenți și un restaurant numit “Pescărușul”. În a doua parte a secolului XX, edificiul s-a transformat din nou într-un hotel, fiind prezent și un bar nocturn din Cluj, el fiind primul în perioada postbelică a acestui oraș, unde v-a progresa și orchestra jazz-ului. Compania noastră Elit Bus, vă va ajuta să vizitați toate aceste atracții turistice.

Basmul din Cluj ale unui compozitor și arhiepiscop

Hotelul Melody include nu numai aspectul splendid arhitectural, dar și persoanele care au trecut prin acest loc. Renumitele caractere din cultura universală au fost prezenți aici, printre care era compozitorul și pianistul Franz Liszt, romanticul compozitor din Germania Johannes Brahms și un arhiepiscop, Eger, József Samassa.

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md